El Follet de la pared dels jutjats




Un dia en la feina, en la obra d'uns grans jutjats. Un operari i els fanals comencen a encendre's a poc a poc des de la llunyania. En un lloc de l'obra ens Allí a Pasqual manobre que es troba alicatant una paret. Ara, la tercera planta queda sumida en un silenci escruixidor, els seus companys han anat al bar a fer L'esmorzar. No obstant açò, abans que Pasqual va a les escales per anar també al bar, algú parla des de dins. Algú que el crida pel seu nom, i després esclata en una riallada?
Pasqual, aterrit, corre a buscar algú per a demanar ajuda, mentre en la llunyania encara se escolta el riure d'aqueix enigmàtic personatge?


Intentant explicar el fet amb el cansament de Pasqual, ningú li va donar més importància al fet. No obstant açò, aquell macabre joc tan sol estava en procés de gestació?
Dies més tard.
El fenomen va començar a créixer a poc a poc. Rialles en el replà de la tercera planta, i insults que eixien de una pared.
Entre els dies següents d'aquest mateix fets, els agents de seguretat privada van realitzar diversos registres en l'edifici, obtenint nuls resultats. Cap signe que donara indicis d'aixecada de camisa o de frau.

La notícia començava a estendre's entre els companys de feina, i allò es començava a convertir en problema, ja que un gran nombre de gent s'amuntegava enfront de l'anomenada pared on s'escolten rialles i insults.Aixo altera l'ordre de feina. La notícia era de tal magnitud que els caps de la empresa no poden evitar que apareguen els cosos de seguretat. Van rebre l'orde de obrir la pared i cercar possibles mecanismes ocults que produïren aqueixa estranya veu que estava revolucionant a tota l'empresa. I aquesta vegada, els resultats van tornar a ser nuls.
Les brigades fins i tot tingueren converses amb el follet. Al principi tan sol eren rialles i riallades. Però amb el temps, el follet de la pared va començar a utilitzar insults i fins i tot en ocasions es va poder establir una conversa amb ell.
"Ja estic ací, covards!", "Deixeu-me, cabrons!" es podia sentir.
El més peculiar eren les converses, com per exemple aquesta que va mantenir amb dos membres de l'ordre:
-Policia: Qui eres? Per què fas açò? Vols diners?
-Policia: Vols treball?

-Follet: No, jo ja tenia un treball. Peró van preferir fer pisos a donar feina als empleats.

-Policia: Doncs que vols, home?

-Follet: Gens. No sóc home... ja no ho soc, ara ningú treballem, he tingut que anar-m'en de l'empresa, ara es un solar... viure en aquesta pared.


En altres ocasions les paraules van ser majors, i es van produir fins i tot amenaces de mort.
Després del veredicte de dos tècnics industrials la resposta va ser la mateixa. El follet es devia a un fenomen psíquic que es produïa tan sol en determinades ocasions. Tot estava aclarit segons els tècnics industrials. No obstant açò, el major problema encara seguia en peus; el follet no s'havia marxat.

No obstant açò, el cas devia ser tancat ràpidament per a retornar l'ordre de l'empresa i per tel de que no transcendira a resta de la ciutat.

L'és acusacions de l'empresa van apuntar a Pasqual com a responsable de la veu de la pared, a pesar que aquesta també es manifestara fins i tot quan ell no estava present.
Pasqual va ser acomiadada a ludint a motius pressupostaris i conjunturals.

Eixa mateixa nit el follet va deixar un missatge aterridor de rialles i insults que s'escolten per tot el edifici i no en una pared en concret. Eixa mateixa nit va sofrir un accident en el barri veí un membre del equip XXXX, després de realitzar una sessió d'espiritisme. Casualitat? es creu que aquest equip havia volgut pondre medià i tractava d'establir una connexió amb el follet mediant l'espiritisme.


Ningú té la resposta, però la veritat és que cada cop s'ha fet mes difícil treballar en el edifici i son pocs els operaris que volen treballar assoles en el edifici. Aixo ha dut problemes que, com un domino, fa que l'obra estiga cada vegada mes enrellentida. No sabrem encara com conclourà la historia. Estarem al aguait.

Comentarios